• site plan
    • WEB aerea
    • basement
    • first
    • second
    • third
    • explot
    • WEB_EXTERIOR VIEW
    • WEB_INDOOR VIEW 1
    • WEB_INDOOR VIEW 2

    Big Balcony

    The main intention of the proposal is to concentrate the requested program in a building located on a strategic point of the biggest site.

    With this operation, we achieve two targets:
    – Liberate the rest ground floor of the rest of the sites to create a public spaces system that unifies the Project.
    – Design a building that will take advantage of the topography to become the important View Point of the area. The purpose is to create a Balcony over Bukaksan.


    Sensitive Urban-Nature Public Spaces

    The ground level of the rest of the sites is designed to allocate public space where the Environment Respect is the main goal.

    Several wooden platforms connected with wooden ramps dialogues with the natural topography and create spaces to rest, read and enjoy the landscape.

    At the same time, urban plazas are created on the main horizontal sites where natural materials as wood, green and water coexist to generate natural atmospheres that invites to the rest of the user.

    It is the perfect complement to a building made to enjoy reading and exhibitions.

    The requested program is classified per level.
    A green patio receives the user at the building access and becomes the natural lighting core of the building program.
    Two vertical communication cores cross vertically the building and allocate toilets and auxiliary program.

    LOCATION: Pyeongchang-dong, Seoul, Korea
    TYPE: 2017 International Competition for Art Complex.
    TEAM: GYRA Architects + Node A
    CLIENTS: Seoul Metropolitan Government.
    TOTAL AREA: 3,217 m2.

    TwitterFacebookLinkedIn